
کدام نوع دریل متناسب با نیازهای شما است؟
- 17 مهر 1403
- سامان موسوی
اگر در صنعت ساخت و ساز هستید، فنی کار هستید و یا برای کارهای خانه نیاز دریل دارید ممکن است در مورد اینکه کدام نوع دریل کار را به بهترین شکل ممکن انجام می دهد گیج شوید. با تنوع بسیار زیاد دریل های موجود در بازار، چنین سردرگمی کاملاً قابل درک است، بخصوص اگر تاکنون اقدام به خرید دریل نکرده باشید.
برخی از دریل ها وجود دارند که می توانند عملکردهای مختلفی را انجام دهند، در حالی که برخی دیگر برای یک کار خاص طراحی شده اند. برای کمک به شما در فهمیدن اینکه کدام نوع دریل به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد، در اینجا یک راهنمای کوتاه به 4 مورد از محبوب ترین دسته دریل ها آورده شده است. در پایین هر مورد به معرفی یک یا دو نوع از بهترین دریل ها در آن زمینه خواهیم پرداخت.
دریل شارژی
دریل های شارژی استاندارد که برای انجام طیف وسیعی از کارهای خانگی و نیمه صنعتی ایده آل هستند، معمولاً دو عملکرد دارند: می توانید با آن پیچ و مهره ها را باز و بسته کنید و یا با آن سوراخکاری کنید. با کنترل گشتاور (یا قدرت محرک دریل)، اعداد روی سه نظام قدرت دریل را کاهش میدهند و درجه بیشتری از کنترل را به شما میدهند. در دریل های شارژی کلید یا چرخاننده ای برای تنظیم سرعت چرخش وجود ندارد، برای کنترل سرعت باید کلید فشنگی را کمتر فشار دهید، اگر در استفاده از دریل شارژی تازه کار هستید به شما توصیه می شود که ابتدا با سرعت کم شروع کرده و به مرور آن را افزایش دهید، زیرا سرعت خیلی سریع در ابتدا می تواند سر پیچ ها را کنده یا حتی به مته آسیب برساند.
برای مصالحی مانند چوب، سرعت کمتر موثرتر است، در حالی که برای آجرکاری و بنایی، سرعت بالاتر عموماً بهتر عمل می کند. برخی از مته های شارژی دارای عملکرد چکشی نیز هستند که به شما امکان می دهند مواد سخت را سوراخ کنید، اما این برای کارهای بزرگتر و سازه ای مناسب نیست. اگر کارتان به گونه ای است که فقط با پیچ ها سر و کار دارید خرید پیچ گوشتی شارژی می تواند پاسخگوی نیاز شما باشد.
- دریل شارژی 36 ولت دیوالت پولیش دار با موتور براشلس مدل Brushless-36v
- دریل شارژی ماکیتا 24 ولت براشلس مدل Makita.Brushless-24V
دریل برقی کوچک
اگر دریل شارژی برای انجام کارهای سوراخکاری قدرت زیادی ندارد بهتر است سراغ خرید دریل برقی بروید. این نوع دریل ها به اندازه دریل شارژی هستند با این تفاوت که قدرت بیشتری برای سوراخکاری و حتی باز و بسته کردن پیچ های سفت دارند. هنگام کار با این دریل ها آزادی عمل کمتری نسبت به نوع شارژی دارید و مجبور هستید در کنار پریز برق بمانید تا کارتان را انجام دهید. برای کارهای خانگی و نیمه صنعتی می توان روی این نوع دریل ها حساب باز کرد. ازجمله بهترین های این بخش می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:
- پک دو قلو دریل و مینی فرز ماکیتا مدل 9555N
- دریل برقی ایکس کورت 450 وات 10 میلیمتری مدل XJZ05-10A
دریل های چند منظوره و ترکیبی
اندازه این نوع دریل نسبت به نوع بالا کمی بیشتر است و معمولا به آن دریل 3 کیلویی می گویند. این دریل ها قدرت بیشتری نسبت به دو نوع بالا دارند و به راحتی می توانید انواع سطوح سفت را سوراخکاری کنید. معمولا یک کلید سه حالته بر روی دریل قرار دارد که با توجه به موادی که روی آنها کار می کنید می توانید هر کدام را انتخاب کنید. حالت اول به عنوان یک دریل عادی عمل می کند، در حالت دوم تبدیل به دریل چکشی می شود و همزمان با سوراخکاری ضرباتی به سطح وارد می کند تا راحت تر سوراخ شود، حالت سوم نیز برای تخریب مانند کندن کاشی ها استفاده می شود.
آنها که برای سوراخ کردن یا برش دادن مواد سخت مانند آجر و سنگ تراشی طراحی شده اند، تقریبا همیشه سیم دار هستند، به این معنی که برای استفاده از آنها منبع برق لازم است. البته جدیدا نوع شارژی این دریل ها نیز وارد بازار شده که می توانید برای انجام کارهای خانگی و نیمه سنگین از آن استفاده کنید.
- دریل تخریب 3 کاره زوبر 4 شیار و 800 وات مدل KRH26-800
دریل تخریب 3 کاره ایکس کورت 4 شیار (اصل)
دریل تک حالته تخریب
این نوع بزرگترین دریل معرفی شده در این مقاله است و همانگونه که از اسمش پیداست تنها یک کار را انجام می دهد و آن تخریب است. آنها معمولا در پروژه های ساخت و ساز و نوسازی استفاده می شود، آنها معمولاً برای خراب کردن صفحات کاشی، دیوارهای بتنی یا آجری استفاده می شوند و برای کارهای سنگین مناسب هستند. از برداشتن موزاییک و مسیرهای آسفالتشده گرفته تا کفهای بتنی، ضربه زدن به اندازه کافی انفجاری است که مواد سخت را بشکند، در حالی که جابهجایی آنها همچنان آسان است و به دلیل عدم نیاز به کمپرسور، هزینههای عملیاتی کمتری در محل و راحتی بالاتر را ممکن میسازد. وزن این دریل ها از 4 کیلو شروع شده و حتی به 24 کیلو نیز می رسند.
- هیلتی تک کاره پنج شیار 900 وات ماکیتا مدل HM0810T
همانطور که می بینید، انواع مختلفی از دریل ها وجود دارد که همگی قادر به انجام عملکردهای مختلف هستند، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از افرادی که قبلا با این ابزارها کار کرده اند مشورت بگیرید تا بهترین نوع مناسب خود را انتخاب کنید.
از طرف دیگر، اگر میدانید به چه نوع دریلی نیاز دارید، به سادگی به فروشگاه اینترنتی بانه ناب مراجعه کنید، سفارش خود را ثبت کرده و منتظر بمانید تا با خیال راحت، ایمن و سریع به درب منزل شما برسد.
شما نیز نظر خود را بنویسید