
دریل های برقی و تمام چیزهایی که باید درباره آنها بدانید
- 9 مرداد 1401
- سامان موسوی
منشا مته به دوران باستان باز می گردد، زمانی که انسان اولیه از عناصر نوک تیز (احتمالاً سنگ) برای ایجاد سوراخ در موادی مانند استخوان، شاخ، صدف و عاج استفاده می کرد. با گذشت زمان، سنگها با میلهها جایگزین شدند و بعدها بابلیها و مصریها از متههای کمان برای ساختن آتش و کار با چوب و سنگ استفاده کردند. امروزه دریل ها به عنوان یکی از ضروری ترین ابزارها در هر جعبه ابزار نه تنها برای کاربران حرفه ای، بلکه برای کاربران خانگی نیز شناخته می شوند.
دریل ابزاری است که برای سوراخکاری مواد سخت مانند بتن، آجر، سیمان، گچ ، چوب، فلزات و غیره بکار می روند. در این زمینه، دریل برقی بهترین نتایج را در مقایسه با دریل شارژی ارائه می دهند، زیرا دریل های برقی به جریان الکتریکی وابسته هستند و در نتیجه قوی تر و مقاوم تر نیز می باشند. علاوه بر این، دریل های برقی ابزارهای مداوم با کارایی بالا هستند و دارای چندین حالت سرعت هستند که به کاربر اجازه می دهد نیرو و سرعت را با انواع مختلف مواد و کاربردها تطبیق دهد. در این مقاله انواع دریل های برقی و مهم ترین ویژگی های این ابزار مفید را به تفصیل بررسی خواهیم کرد.
انواع دریل برقی
در میان طیف گسترده ای از دریل های برقی سیمی دو نوع مهم وجود دارد، دریل برقی و دریل چکشی. هر نوع دارای ویژگی های بسیار زیادی است به طوری که می توانید بهترین دریل برقی را برای کار خود انتخاب کنید، زیرا بهترین دریل برقی برای شما بستگی به وظایفی دارد که می خواهید انجام دهید. در این قسمت قصد داریم این دو نوع مهم را تجزیه و تحلیل کنیم و ویژگی هایی را که بهترین ها باید داشته باشند را به تفصیل بیان می کنیم.
مشخصه دریل برقی چیست؟
دریل برقی یک ابزار بسیار مفید و همه کاره است که معمولاً به شکل یک تپانچه و یک کلید ماشه شکل ساخته شده است که مکانیزم را به کار میگیرد. این ابزار دارای محفظه ای است که معمولاً از پلاستیک تقویت شده ساخته شده است که موتور و قاب را می پوشاند. در انتهای آن قطعه ای به نام "سه نظام" وجود دارد که مته را نگه می دارد.
دریل برقی تجاری ترین مدل دریل است و بنابراین بیشترین استفاده را در سراسر جهان دارد و کاربرد آن از صنایع بزرگ، متوسط و کوچک تا رسیدن به خانه های ما متفاوت است. از آنها برای سوراخ کردن هر نوع ماده ای استفاده می شود و عملکردهای مختلفی دارند. از مزایای اصلی دریل برقی می توان به قدرت، سرعت و افزایش استقامت اشاره کرد.
بهترین دریل های برقی موجود در بازار دارای مکانیزمی به نام دیمر هستند که سرعت و قدرت دستگاه را کنترل می کنند. به عنوان مثال، برای بتن استفاده از موقعیت "1" راحت است، زیرا اگرچه کندتر میچرخد، اما قدرت بیشتری ارائه میکند و ضربهای کار را انجام میدهد. قدرت معمولاً بر حسب وات و سرعت موتور در دور در دقیقه که بین 400 تا 4500 است اندازه گیری می شود و با فشار روی کلید ماشه کنترل می شود. توان کافی برای یک دریل برقی معمولی برای انجام کارهای خانگی معمولاً بین 500 وات تا 850 وات است.
- یک مثال عالی در مورد قدرت و سرعت دریل می توان دریل و پیچ بند برقی پارکساید 300 وات تمام صنعتی مدل PNS300A اشاره کرد که دارای قدرت 300 وات واقعی بوده و سرعت چرخش آن به 1600 دور در دقیقه می رسد. از این دریل نه تنها برای سوراخکاری می توانید استفاده کنید بلکه قابلیت تبدیل به یک پیچ گوشتی برقی حرفه ای را نیز داشته و به وسیله آن می توانید انواع پیچ ها را باز و بسته کنید. این از این دریل حرفه ای می توانید برای انجام کارهای خانگی و صنعتی استفاده کنید.
علاوه بر این، درک اجزای اصلی دریل و کاربرد آنها به شما امکان استفاده بهتر از ابزار را می دهد، بنابراین برای انتخاب بهتر، ضروری است که با قسمت های مختلف یک دریل برقی و مشخصات آنها بیشتر آشنا شوید. بنابراین، اجازه دهید نگاهی به قسمت های بعدی بیاندازیم.
سه نظام: سه نظام مکانیزمی است که سری مته یا پیچ گوشتی را نگه داشته و در دو نوع آچار خور و اتوماتیک در بازار وجود دارد. معمولا دریل های سیمی از سه نظام آچار خور برای برای نگه داشتن مته استفاده می کنند. از سه نظام اتوماتیک بیشتر در دریل شارژی استفاده می شود که سرعت تعویض مته را بیشتر می کند.
دیمر یا سوئیچ کنترل سرعت: انتخابگر سرعت به شما کمک می کند تا مناسب ترین سرعت را برای یک برنامه خاص انتخاب کنید. به عبارت دیگر، کنترل سرعت متغیر امکان کار با سرعت های سفارشی را برای سازگاری با مواد و برنامه های مختلف فراهم می کند. به عنوان مثال، برای سوراخ کردن چوب باید از سرعت بالا و برای سوراخ کردن سنگ یا فلز از سرعت کمتر استفاده کرد. همچنین توصیه میشود سرعت کمتری را برای پیچکردن انتخاب کنید تا از کند شدن سر پیچ، فرو بردن بیش از حد آن در عمق یا آسیب رساندن به مادهای که به آن پیچ میکنید، جلوگیری کنید.
عملکرد رو به جلو / معکوس: این سوئیچ حرکت را در جهت عقربههای ساعت یا خلاف جهت عقربههای ساعت بجرخانید، داشتن حالت چپ گرد و راست گرد به شما امکان میدهد پیچ ها را باز و بسته کنید و همچنین متهها را راحتتر پس از سوراخ کردن بیرون بکشید.
سوئیچ قفل: تنها یک راه برای کنترل سرعت در مته های برقی سیم دار وجود دارد و آن فشار بر روی ماشه است. همچنین میتوانید دکمهای را فشار دهید که ماشه را مسدود میکند، بنابراین سرعت در آن موقعیت قفل میشود. به این مکانیزم قفل سوئیچ نیز می گویند.
با این ویژگی ها، اکنون می توانید بهترین دریل را انتخاب کنید که متناسب با نیاز شما باشد و با آن بتوانید کار سریع و کارآمدی را شروع کنید.
مهمترین ویژگی دریل چکشی چیست؟
معمولا دریل های چکشی با همان سرعت دریل های عادی می چرخند با این تفاوت که در دریل چکشی همزمان با چرخش مته ضرباتی نیز وارد می شود. این قابلیت به شما کمک می کند که مواد سخت تر را راحتتر سوراخ کنید و در عین حال مته از جای خود سر نخورد. معمولا با دریل برقی معمولی باید فشار زیادی وارد کنید تا از لغزش مته چلوگیری شود، اما ضرباتی که دریل چکشی حین گردش مته انجام می دهد از این امر جلوگیری کرده و تنها کاری که باید انجام دهید این است که فشار کافی جهت نگه داشتن دریل و هدایت آن به نقطه مورد نظر را وارد کنید. همچنین دریل چکشی یک گزینه عالی برای شل کردن پیچ های بسیار سفت است.
جدای از آن، دریل چکشی از ترکیبی از گشتاور بالاتر با ضربات چرخشی سریع استفاده می کند که ضربات را از عقب برای کمک به قدرت مته برای سوراخکاری مواد سخت مانند بتن ایجاد می کند.
حال اگر به فکر خرید دریل چکشی هستید، بهتر است برای انتخاب درست، فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشید:
قدرت: قبل از اینکه بررسی کنید که قیمت دریل چکشی مورد علاقه تان چقدر است باید از خود بپرسید که آیا قدرت خوبی دارد یا نه؟ در تمام ابزارهای برقی از این نوع، قدرت عاملی است که تعیین می کند آن دستگاه برای کاری که می خواهید با آن انجام دهید مناسب است یا نه؟
اندازه: در حین مقایسه دریل های ضربه ای متوجه می شوید که دارای اندازه های مختلفی هستند، برخی بزرگتر و برخی کوچک تر هستند. اگر کارتان به گونه ای است که مجبورید زیاد جابجا شوید بهتر است یک دریل جمع و جور و کوچک تهیه کنید. داشتن دریل با اندازه بزرگ و وزن زیاد نه تنها جابجایی آن را سخت تر می کند بلکه باعث می شود که هنگام کار با آن زودتر خسته شوید.
- اگر به دنبال یک دریل جمع و جور و پر قدرت برای انجام کارهای خانگی و صنعتی تان هستید پیشنهاد می کنیم خرید دریل چکشی دیوالت 1250 وات سه نظام فلزی تمام صنعتی مدل 4032A را از سایت بانه ناب انجام دهید.
سرعت: دریل های چکشی معمولاً دارای دو تا سه حالت سرعت هستند زیرا نسبت به مته های با سرعت ثابت تطبیق پذیرتر هستند. با داشتن سطوح مختلف سرعت می توانید سوراخ هایی دقیق و تمیز بر اساس ماده ای که می خواهید آن را سوراخ کنید داشته باشید. به عنوان مثال، اگر می خواهید سوراخی بر روی دیوار انجام دهید بهتر است وقتی مته را در جای مورد نظر قرار دادید با سرعت آهسته شروع به سوراخکاری کنید تا نوک مته از جای خود لیز نخورد. معمولا دریل های چکشی دارای دیمر اتوماتیک هستند، به این صورت که به هر اندازه ماشه دستگاه بیشتر فشار داده شود سرعت چرخش مته نیز بیشتر خواهد شد.
ولتاژ: ولتاژ عامل دیگری است که نقش بسیار مهمی در عملکرد یک دریل دارد. به همین دلیل شناسایی و انتخاب بهترین و مناسب ترین ولتاژ متناسب با وظیفه و موقعیت کاربری کاملاً ضروری است.
بطور خلاصه می توان گفت که خرید دریل برقی همیشه انتخاب خوبی است، زیرا نه تنها این امکان را به شما می دهد که کار خود را انجام دهید، بلکه با استفاده از این ابزار می توانید انواع تعمیرات و حتی پروژه های حرفه ای را در زمان کمتر و با کمترین هزینه به اتمام برسانید. فقط باید به نیاز خود و موادی که قرار است با آن کار کنید توجه کنید و در نهایت با توجه به ویژگی های هر نوع، بهترین دریل را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید.
قیمت دریل برقی با توجه به قدرت، اندازه، برند و سایز ویژگی ها متغیر است. اما در پایین بهترین دریل های برقی موجود در بازار برای انجام کارهای خانگی و صنعتی را به شما معرفی می کنیم:
- دریل چکشی دیوالت 1250 وات سه نظام فلزی تمام صنعتی مدل 4032A
- دریل و پیچ بند برقی پارکساید 300 وات تمام صنعتی مدل PNS300A
- دریل تخریب 3 کاره ایکس کورت XCort شیار مدل XZC05-26 (اصلی)
- پک دو قلوی دریل و مینی فرز ماکیتا مدل 9555N
شما نیز نظر خود را بنویسید