
چگونه یک دریل مناسب انتخاب کنیم؟
- 14 اردیبهشت 1400
- سامان موسوی
معیار شما برای خرید دریل چیست؟ دیلی که می خواهید بخرید چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ آیا دریل شارژی می خواهید یا دریل برقی؟ چه برندی را ترجیح می دهید؟ این سوالاتی است که هنگام خرید دریل باید از خود بپرسید. دریل ها یکی از پرکاربردترین ابزارها برای انجام کارهای خانگی و صنعتی می باشند. دریل ها را از نظر ویژگی های مختلف دسته بندی می کنند. در این مقاله از سایت بانه ناب قصد داریم به بررسی ویژگی های دریل ها بپردازیم تا به شما برای انتخاب بهترین دریل متناسب با کارتان کمک کنیم.
منبع انرژی دریل
از نظر منبع انرژی دو دسته دریل وجود دارد، دریل های شارژی و دریل های برقی. دریل برقی معمولا از دریل شارژی پرقدرت تر است. اگر دریلی که می خواهید بخرید فقط در یک جای ثابت با آن کار می کنید و به برق دسترسی دارید دریل برقی گزینه خوبی برای شما است. اما اگر دریل را در جاهای مختلف استفاده می کنید و ممکن است به برق دسترسی نداشته باشید پیشنهاد می کنم که دریل شارژی را انتخاب کنید. معمولا حمل و جابجایی دریل های شارژی راحت تر بوده و از شر سیم های به هم پیچیده شده خلاص خواهید شد. شما می توانید انواع دریل های شارژی و برقی را در این بخش از سایت بانه ناب مشاهده کرده و در صورت تمایل خریداری کنید.
قدرت و توان دریل
همانطور که در بالا اشاره کردیم دریل های برقی از قدرت و توان بیشتری برخوردار هستند. اما اگر برای انجام کارهای خانگی و یا نیمه صنعتی می خواهید یک دریل خوب تهیه کنید می توانید از دریل های شارژی نیز استفاده کنید. معمولا دریل هایی با توان 450 تا 750 وات برای انجام کارهای خانگی یا نیمه سنگین مناسب هستند.
ترکمتر دار بودن دریل
از ترکمتر برای تنظیم گشتاور دریل استفاده می شود. معمولا این ویژگی برای باز وبسته کردن پیچ ها کاربرد دارد. بسته به برند و مدلی که دریل دارد ممکن است ترکمتر آن از 1 تا 13، 1 تا 20 و یا 1 تا 25 شماره گذاری شده باشد. برای باز کردن پیچ های سفت باید میزان قدرت و گشتاور بیشتری تنظیم شود، به همین جهت می توانید بسته به سفت یا شل بودن پیچ ها گشتاور مورد نظر خود را تنظیم کنید.
دیمر دار بودن دریل
از دیمر برای تنظیم سرعت دریل استفاده می شود. شما می توانید از این ویژگی برای باز و بسته کردن پیچ ها و یا هنگام سوراخ کردن اجسام استفاده کنید. دریل های دیمر دار معمولا به دو صورت دسته بندی میشوند، یک نوع از آنها که به آن دیمر اتوماتیک گفته می شود هنگام فشار داردن ماشه تفنگی فعال می شود و به هر اندازه که ماشه را بیشتر بکشید سرعت دریل بیشتر می شود. یک نوع دیگر از دیمرها به صورت دکمه ای دایره ای قابل تنظیم می باشد که با چرخاندن آن می توانید سرعت دستگاه را کم و زیاد کنید.
داشتن حالت چکشی و پیچ بند
از نظر کارایی دریل ها می توانند سه حالت مته، پیچ بند و چکشی را داشته باشند. بسته به مدل دریلی که انتخاب کرده اید ممکن است یک یا هر سه کارایی را داشته باشد. حالت چکشی برای سوراخکاری کاربرد دارد، یعنی دریلی که حالت چکشی داشته باشد عمل سوراخکاری را راحت تر و سریع تر انجام می دهد. حالت پیچ بند نیز همانگونه که از اسمش پیداست برای باز و بسته کردن پیچ ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکار دستگاه شما باید حالت چپ گرد و راست گرد را داشته باشد.
نوع سه نظام
سه نظام یکی از قطعات حیاتی در دریل است. از نظر جنس دو نوع سه نظام پلاستیکی و فلزی و از نظر کارایی نیز دو نوع سه نظام اتوماتیک و سه نظام دستی یا آچار خور وجود دارد. معمولا سه نظام های فلزی محکم تر بوده و قوی تر هستند. همچنین در سه نظام دستی برای قرار داردن سری مته یا پیچ بند به آچار مخصوص نیاز است، درحالیکه در سه نظام اتوماتیک فقط لازم است که سری مته یا پیچ بند را داخل آن قرار داده و سه نظام را بگیرید تا سری مته یا پیچ بند در آن قفل شود.
نکاتی مهم هنگام استفاده از دریل
- اگر دریل تان برقی است قبل از اینکه آن را به پریز برق بزنید از سالم بودن و عدم اتصالی پریز برق اطمینان حاصل کنید.
- هنگام کار با دریل ها از پوشیدن لباس های گشاد و آویزان کردن گردنبندهای دراز خودداری کنید.
- پس از آنکه کارتان با دریل تمام شد فورا به مته دست نزنید، چون به احتمال زیاد داغ شده و ممکن است دست تان را بسوزاند.
- بسته به کاری که انجام می دهید سعی کنید مته ای را انتخاب کنید که برای کارتان مناسب باشد.
- پس از اتمام کار دریل را تمیز کرده و بصورت دوره ای آن را سرویس کنید تا طول عمر بیشتری داشته باشد.
شما نیز نظر خود را بنویسید